HOLY GREENS MOOD

a Blast arkitekter har tillsammans med Society ritat inredningen till Holy Greens i Moodgallerian i Stockholm. Holy Greens är en modern sallads- och juicebar där all mat tillverkas på plats med lokalproducerade och ekologiska färska råvaror. Här kan kunden beställa och

HOLY GREENS MOOD

a Blast arkitekter har tillsammans med Society ritat inredningen till Holy Greens i Moodgallerian i Stockholm. Holy Greens är en modern sallads- och juicebar där all mat tillverkas på plats med lokalproducerade och ekologiska färska råvaror. Här kan kunden beställa och

PERMANENT

a Blast Arkitekter har tillsammans med Arkitekt Karl Zetterholm vunnit andra pris i den öppna arkitekttävlingen Svampens arvtagare Ny högreservoar i Örebro Utdrag ur juryutlåtandet ”Permanent” är beständig och trygg i sin utformning, ett genomarbetat förslag som sakligt svarar på

PERMANENT

a Blast Arkitekter har tillsammans med Arkitekt Karl Zetterholm vunnit andra pris i den öppna arkitekttävlingen Svampens arvtagare Ny högreservoar i Örebro Utdrag ur juryutlåtandet ”Permanent” är beständig och trygg i sin utformning, ett genomarbetat förslag som sakligt svarar på

TILLÄGG

Renovering av lägenhet omfattande kök, hall och barnrum. Mer text kommer inom kort Foto: Tove Freiij

TILLÄGG

Renovering av lägenhet omfattande kök, hall och barnrum. Mer text kommer inom kort Foto: Tove Freiij

SKEVIK GÅRD

a Blast Arkitekter har tillsammans med arkitekt Måns Tham gjort renoveringen och ombyggnaden av Skevik gårds restaurang. Skevik gård är en är hotell– och konferensanläggningen i en skärgårdsmiljö där det lokala och närodlade står i fokus. Utanför matsalens fönster ses

SKEVIK GÅRD

a Blast Arkitekter har tillsammans med arkitekt Måns Tham gjort renoveringen och ombyggnaden av Skevik gårds restaurang. Skevik gård är en är hotell– och konferensanläggningen i en skärgårdsmiljö där det lokala och närodlade står i fokus. Utanför matsalens fönster ses

25 KVADRAT

Bland molnen är ett Attefallshus som är publicerat i boken 25 kvm på Max Ströms förlag. Vi har undersökt hur denna nya typ av bostad kan byggas på en villatomt samtidigt som den privata sfären bibehålls både för villaägaren och

25 KVADRAT

Bland molnen är ett Attefallshus som är publicerat i boken 25 kvm på Max Ströms förlag. Vi har undersökt hur denna nya typ av bostad kan byggas på en villatomt samtidigt som den privata sfären bibehålls både för villaägaren och

VILLA L

På en tomt intill Hallandsåsen i Skåne står det nya sommarhuset som både i form och färg är en flirt med den klassiska skånelängan. Två enkla huslängor, en svart och en vit skjuts in i varandra, den svarta är den

VILLA L

På en tomt intill Hallandsåsen i Skåne står det nya sommarhuset som både i form och färg är en flirt med den klassiska skånelängan. Två enkla huslängor, en svart och en vit skjuts in i varandra, den svarta är den

NYANSER

En omfattande lägenhetsrenovering av en nittiotalslägenhet där det två viktigaste önskemålen har varit att få in ett ytterligare sovrum samt att få in många olika typer av förvaring. Vi har arbetat med hyllsystem i de gemensamma rummen där allt från

NYANSER

En omfattande lägenhetsrenovering av en nittiotalslägenhet där det två viktigaste önskemålen har varit att få in ett ytterligare sovrum samt att få in många olika typer av förvaring. Vi har arbetat med hyllsystem i de gemensamma rummen där allt från

60-TAL

I ett större bostadshus från tidigt sextiotal har aBlast arkitekter ritat om två badrum med spegelvända planlösningar. Ursprungsplanen gav ett trångt och avlångt intryckt där alla funktioner var uppradade efter varandra. Vi har med den nya planlösningen utnyttjar ytan mer

60-TAL

I ett större bostadshus från tidigt sextiotal har aBlast arkitekter ritat om två badrum med spegelvända planlösningar. Ursprungsplanen gav ett trångt och avlångt intryckt där alla funktioner var uppradade efter varandra. Vi har med den nya planlösningen utnyttjar ytan mer

UMGÅS

I en villa, ursprungligen från 1920-talet bodde en familj i behov av mer yta och lösningen blev en påbyggnad med full takhöjd där alla i familjen får ett sovrum på samma plan. Entréplanet görs om till ett stort rum för

UMGÅS

I en villa, ursprungligen från 1920-talet bodde en familj i behov av mer yta och lösningen blev en påbyggnad med full takhöjd där alla i familjen får ett sovrum på samma plan. Entréplanet görs om till ett stort rum för

VINTAGE

När Emmaus Vintagebutik fick nya lokaler på Peter Myndes Backe i Stockholm blev vår utgångspunkt att med en minimal budget i linje med Emmaus filosofi använda det som fanns tillhanda inom verksamheten. Vi gjorde en inventering och skapade utifrån detta

VINTAGE

När Emmaus Vintagebutik fick nya lokaler på Peter Myndes Backe i Stockholm blev vår utgångspunkt att med en minimal budget i linje med Emmaus filosofi använda det som fanns tillhanda inom verksamheten. Vi gjorde en inventering och skapade utifrån detta

LUFT

En totalrenovering och ombyggnad av en etagelägenhet från tidigt nittiotal. Som ingång i projektet har vi tänkt oss lägenheten som ett stort hotellrum. En exklusiv miljö som samtidigt både är avskalad och välkomnade. Materialpaletten går i mjuka  ljusa toner.

LUFT

En totalrenovering och ombyggnad av en etagelägenhet från tidigt nittiotal. Som ingång i projektet har vi tänkt oss lägenheten som ett stort hotellrum. En exklusiv miljö som samtidigt både är avskalad och välkomnade. Materialpaletten går i mjuka  ljusa toner.

SÖDERMALM

En mörk hall i lägenhetens mitt och ett tråkigt badrum, ett kök utan koppling till den övriga lägenheten och en beställare som önskade sig genom ombyggnaden att få kliva rakt in i köket och att få ett generöst badrum. Lösningen

SÖDERMALM

En mörk hall i lägenhetens mitt och ett tråkigt badrum, ett kök utan koppling till den övriga lägenheten och en beställare som önskade sig genom ombyggnaden att få kliva rakt in i köket och att få ett generöst badrum. Lösningen

VILLAN

Detta är de första skisserna på ett av våra pågående projekt, en stor ombyggnad av en villa ursprungligen från 1940-talet. Här har ljuset, rörelsen och villans ursprung fått stå i fokus för ombyggnaden. Den nuvarande planlösningen är smått labyrintiskt och

VILLAN

Detta är de första skisserna på ett av våra pågående projekt, en stor ombyggnad av en villa ursprungligen från 1940-talet. Här har ljuset, rörelsen och villans ursprung fått stå i fokus för ombyggnaden. Den nuvarande planlösningen är smått labyrintiskt och

ROBUST

Robust är ett koncept för en serie typförskolor i massivträ. Genom hög kvalitet i design och utförande utmanar de det nuvarande utbudet av typförskolor. Robust består av prefabricerade byggnadsmoduler som sätts samman i en rad typkombinationer anpassade efter olika behov

ROBUST

Robust är ett koncept för en serie typförskolor i massivträ. Genom hög kvalitet i design och utförande utmanar de det nuvarande utbudet av typförskolor. Robust består av prefabricerade byggnadsmoduler som sätts samman i en rad typkombinationer anpassade efter olika behov

KRONOR

I samarbete med Pernilla Ohrstedt Studio i London har vi tagit fram ett förslag på hur framtidens kiosker i Stockholm skulle kunna utformas. Ambitionen med Kronor har varit att skapa en Stockholmsk paviljong som tar till vara på ett varierat

KRONOR

I samarbete med Pernilla Ohrstedt Studio i London har vi tagit fram ett förslag på hur framtidens kiosker i Stockholm skulle kunna utformas. Ambitionen med Kronor har varit att skapa en Stockholmsk paviljong som tar till vara på ett varierat

JUVEL

En tillbyggnad till en timrad nationalromantisk villa där beställarnas dröm var att komplettera det befintliga huset med stora och ljusa ytor för umgänge och att skapa en bättre kontakt med trädgården och grillen. För att behålla den ursprungliga villans starka

JUVEL

En tillbyggnad till en timrad nationalromantisk villa där beställarnas dröm var att komplettera det befintliga huset med stora och ljusa ytor för umgänge och att skapa en bättre kontakt med trädgården och grillen. För att behålla den ursprungliga villans starka

KLIPPAN

På en dramatisk tomt i Stockholms skärgård med en höjdskillnad på 25 meter fanns önskemålet om ett sommarhus som skulle ta in den milsvida utsikten och samtidigt smälta in i det karga landskapet. Solen och utsikten har styrt utformningen och

KLIPPAN

På en dramatisk tomt i Stockholms skärgård med en höjdskillnad på 25 meter fanns önskemålet om ett sommarhus som skulle ta in den milsvida utsikten och samtidigt smälta in i det karga landskapet. Solen och utsikten har styrt utformningen och

A LEE DON`T LIE

  a Blast tog, tillsammans med studio Feuer har ritat butiksinstallationer för Lees vår/sommar-kampanj 2012, “A Lee Don´t Lie”. Utgångspunkten var annonskampanjen fotograferad av Terry Richardson. Vi ville förmedla samma råa och rättframma denimkänsla som fotona i installationer som lyfter fram

A LEE DON`T LIE

  a Blast tog, tillsammans med studio Feuer har ritat butiksinstallationer för Lees vår/sommar-kampanj 2012, “A Lee Don´t Lie”. Utgångspunkten var annonskampanjen fotograferad av Terry Richardson. Vi ville förmedla samma råa och rättframma denimkänsla som fotona i installationer som lyfter fram