JUVEL

En tillbyggnad till en timrad nationalromantisk villa där beställarnas dröm var att komplettera det befintliga huset med stora och ljusa ytor för umgänge och att skapa en bättre kontakt med trädgården och grillen.

För att behålla den ursprungliga villans starka och säregna karaktär valde vi en sidoordnad utbyggnad. Den fick bli en egen byggnadskropp med en ljus gång som länk till den gamla byggnaden. På detta sätt kunde utbyggnaden få en ny modern karaktär och funktion samtidigt som den äldre delens kvalitéer bevarades och förstärktes av det nya tillägget.

Utbyggnaden har, precis som den nationalromantiska ursprungsvillan, en uppdelning med en övre utkragande våning och en indragen bas. Den ovanliggande våningen och taket kläs båda med mörkpatinerad koppar och den undre våningen i mörk granit.

Planlösningen på det övre planet är uppdelad i två stora rum som på kortsidorna helt kan öppnas: den ena delen mot utsikten och morgonsolen och det andra sidan mot kvällssolen och trädgården. På den nedre våningen ryms en bastuavdelning med en egen mindre uteplats.
I samarbete med arkitekt Ylva K Rosvall

a Blast Arkitekter a Blast Arkitekter a Blast Arkitekter a Blast Arkitekter a Blast Arkitekter a Blast Arkitekter a Blast Arkitekter a Blast Arkitekter