KRONOR

I samarbete med Pernilla Ohrstedt Studio i London har vi tagit fram ett förslag på hur framtidens kiosker i Stockholm skulle kunna utformas.

Ambitionen med Kronor har varit att skapa en Stockholmsk paviljong som tar till vara på ett varierat stadsrum men samtidigt skapar en tydlig ikonisk form som kan bli en symbol för Stockholm.
a Blast Arkitekter a Blast Arkitekter a Blast Arkitekter a Blast Arkitekter a Blast Arkitekter a Blast Arkitekter a Blast Arkitekter

Ikonisk form
De stängda kortsidorna skapar tillsammans med det inverterade välvda taket en stiliserad, genast igenkännbar krona. Kronan av polerad stålplåt kan ha två eller fler spetsar beroende på paviljongens storlek.

Personligt uttryck
Långsidorna är indelade av ett stramt men flexibelt profilsystem vars enheter kan fyllas med fönsterglas, skyltning, belysning, öppningsbara luckor eller dörrar efter paviljongernas behov.

Variation
Förslaget bygger på två grundenheter, Mini och Midi, som utgår från samma system både i form, konstruktion och material. Maxipaviljongen skapas av att kombinera två Midimoduler. De presenterade paviljongerna i förslaget är endast tre av många kombinationsmöjligheter.

 

/Users/linneaholmberg/a blast/Dropbox/STHLM Mobila Paviljonger/R Kronor_tavling_ablast_arkitekter_05 Kronor_tavling_ablast_arkitekter_07 /Users/linneaholmberg/a blast/Dropbox/STHLM Mobila Paviljonger/R