UMGÅS

a Blast Arkitekter

I en villa, ursprungligen från 1920-talet bodde en familj i behov av mer yta och lösningen blev en påbyggnad med full takhöjd där alla i familjen får ett sovrum på samma plan. Entréplanet görs om till ett stort rum för familj och vänner att umgås.

Övervåningen samlas kring ett smalt och högt rum där en bokhylla från golv till tak täcker den ena väggen. Här finns plats för barnens tv-hörna, små skrivbord, leksaker, husets böcker och en öppen spis. På övervåningen ryms också en generös klädkammare som binder ihop det stora sovrummet med ett ljust avlångt badrum som i sin tur övergår i ett rum med stora handfat och en undangömd toalett.

Det befintliga entréplanet öppnas upp både inåt trädgården, utåt gatan och mellan rummen och skapar stora generösa ytor för umgänge.

En ny stor och välkomnande hall skapas varifrån en ny huvudentré utemot gatan öppnas upp.

Det befintliga entréplanet är klätt med rött tegel och den nya påbyggnaden är en lätt träkonstruktion som utvändigt kläs med smala stående ribbor i tre bredder. Ribborna och alla husets fönster och dörrar målas mörka, nästan svara.

a Blast Arkitekter a Blast Arkitekter a Blast Arkitekter